Syfyri (duke e konsideruar ate si mengjes, dhe duke ditur qe mengjesi eshte vakti me i rendesishem) duhet te jete i pasur me larmi vlerash ushqimore: si proteina, vitamina, minerale dhe fibra.
Une do te te keshilloja mishin e gjoksit te pules te pjekur ( i cili ka rreth 50 gr proteina, dhe proteinat luajne nje rol teper te rendesishem e te bejne te ndjehesh i ngopur) nje piate me sallate te perziere (perime te fresketa: sallate jeshile, domate, kastraveca, karrota te grira holle etj me pak kripe, vaj ulliri e limon), ne sasi te moderuar orizin makraronat, buken (prefero ate te zezen pasi eshte e pasur me fibra, dhe lehteson jashteqitjen), gjithashtu dhe nje kupe mesatare me fruta… mos harro qe gjate kohes qe mund te hash duhet te pakten te pish 1.5 litra uje (nese nuk arrin te pish dot me shume)
Ndoshta kjo meny e ofruar nga une eshte paksa e veshtire te realizohet por nuk duhet te harrojme nje fjale te urte: Mengjesin haje si mbret (dhe syfyri eshte mengjesi i agjeruesit), dreken haje si princ e darken si fukara.
Per syfyr mos hani shume ushqime te kripura apo te embla qe jua shtojne nevojen per uje.
Mire eshte konsumimi i shalqinit ne syfyr dhe ndonje kafe,pervec produkteve tjera te nevojshme.
FRUTAT mos i lini kurre pas dore se jane shume te shendetshme,mundesisht dhe hurmat arabe.
Per iftar konsumoni fillimisht gjera te lehta e pas njefare kohe hani gjelle qe tmos ju rendoje stomaku.
Te mos e teprojme ne ngrenie se kot nuk quhet agjerim dhe te bejme sa me shume pune te mira e te solidarizohemi me te varfrit inshallah.
Allahu na e mundesofte.
Amin.