Pas një moshe të caktuar, mbajtja e vetes me shëndet të mirë duket se është pak më e vështirë. Duke filluar rritja e sheqerit në gjak, ndonjëherë ndihet shumë e zymtë.
Por një studim i ri ka disa lajme të shkëlqyera për gratë pas menopauzës: Ngrënia e çokollatës mund t’ju ndihmojë të digjni dhjamin dhe të ulni sheqerin në gjak. Dhe jo, jo një katror çokollatë e zezë siç keni lexuar normalisht, ne po flasim për më shumë çokollatë të butë qumështi – nëse hahet në kohën e duhur.
Përfitimet e çokollatës për gratë pas menopauzës
Sipas studimit, botuar në FASEB Journal, ngrënia e një çokollate qumështi gjatë një afati të vogël kohe në mëngjes mund të ndihmojë në uljen e sheqerit në gjak dhe rritjen e djegies së dhjamit për gratë në menopauzë.
Po, e lexove mirë. Kënaqësia juaj e preferuar mund të ju ndihmojë në të vërtetë të bëheni më të shëndetshëm – për sa kohë që e hani në kohën e duhur. Për provën e kontrolluar rastësisht, 19 grave në post-menopauzë u kërkua të hanin 100 gram çokollatë qumështi çdo ditë për dy javë ose në mëngjes, brenda një ore nga zgjimi, ose në natën, brenda një ore nga shkuarja për të fjetur.
Studiuesit matën dhe regjistruan peshën e tyre, përbërjen e mikrobiotave (një masë e shëndetit të zorrëve), cilësinë e gjumit, nivelet e sheqerit në gjak dhe tregues të tjerë metabolikë para provës, dhe në ditën e parë, të tetë dhe të fundit.
Rezultatet e provës treguan se gratë që hëngrën çokollatë në mëngjes në të vërtetë kishin ulur yndyrën trupore dhe nivelet e sheqerit në gjak krahasuar me nivelin fillestar, para se gratë të fillonin të hanin çokollatë! Ato që hëngrën çokollatë në mbrëmje pësuan ngritje të sheqerit në gjak dhe yndyrë trupit, megjithëse interesant, asnjë grup nuk fitoi peshë.