Çfarë duhet të bëni me aromat e pakëndshme në kuzhinë?

Shikoni 3 zgjidhje natyrale për një kuzhinë aromatike.

Era e darkës së mbrëmshme ka mbetur në kuzhinë

Vendosni pak lëvore portokalli dhe kanellë në një tas me ujë të nxehtë dhe e lini të ziejë për disa minuta. Fikni sobën dhe lini tiganin në sobë gjithë ditën për të përhapur erën e këndshme të ëmbël në kuzhinë dhe për të zëvendësuar erën e pakëndshme.

Frigoriferi  ka një erë të pakëndshme

Së pari nuhatni rreth frigoriferit në përpjekje për të gjetur fajtorin që përhap erën e pakëndshme. Nëse era ka depërtuar në frigorifer dhe nuk zhduket pavarësisht se keni nxjerrë ushqimin që e përhap, vendosni sodë buke në një pjatë dhe lëreni në frigorifer për një ditë. Për aroma më të forta, mbushni pjatën me kokra të freskëta kafeje dhe lërini në frigorifer për disa ditë. Qymyri i drurit vepron më mirë kundër erërave të tharta. Vendosni disa copa qymyr druri në një pjatë dhe lëreni në frigorifer për disa ditë për të thithur erën.

Në kuzhinë ka tym cigaresh

Hidhni uthullën në një tas të cekët dhe lëreni të qëndrojë për të thithur erën e tymit të cigares.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *